طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی : با پیشرفت علوم پزشکی و بهداشتی و همچنین افزایش نیاز مردم به خدمات درمانی، لزوم ارتباط بیشتر بین مردم با اینگونه مراکز، بیش از پیش احساس میشود، چرا که همه ما در طول عمر خود، کم و بیش با مراکز بهداشتی و درمانی در ارتباط هستیم.
جدا از بیماری های سخت که یا درمان قطعی ندارند یا تا سال های سال، شخص را درگیر می کنند، بقیه افراد برای بیماری های ساده و گذرا، روزانه مراجعات متعددی به درمانگاهها و بیمارستانها دارند. همچنین بیماری هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماریهای ویروسی که در بعضی از فصول سال رایجتر میشوند، افراد زیادی را به سمت درمانگاهها میکشانند. گاهی اوقات هم اموری مانند مراجعات پیش از بارداری، زمان بارداری، هنگام زایمان و مراقبت های پس از آن، علت مراجعات زنان به بیمارستانها و درمانگاهها است. همچنین اموری مانند پایش سلامت نوزادان پس از تولد تا سنین پیش از مدرسه و پیشگیری های لازم توسط واکسیناسیون، از دیگر دلایل مراجعه مردم به مراکز بهداشت و سلامت محسوب میشود. در نتیجه، به علت افزایش ملاقات مردم با پزشکان و کارکنان سلامت، بهتر است روشهای جدیدی طراحی شود تا ارتباط میان مردم و مراکز بهداشتی / درمانی را تسهیل کند. یکی از این روشها، طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی است.
ما در این مقاله قصد داریم، به معرفی بخش های مختلف طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی و همچنین، مزایای داشتن چنین سایتهایی بپردازیم.
این گزینه، یکی از بخش های مهم سایت های بیمارستانی و درمانگاهی است. در این قسمت، مطالبی که به شناخت بیشتر بیماران نسبت به بیمارستان کمک میکند، ارائه میشود. از جمله این موارد میتوان، تاریخچه، معرفی اعضای هیئت مدیره، مسئولین و سیاستهای کلی مجموعه را نام برد.
در این قسمت، بخشهای مختلف بیمارستان مانند واحدهای درمانی، واحدهای پشتیبانی و… به صورت تفکیکشده معرفی میشوند و چکیدهای از شرح فعالیت هر کدام ارائه میشود. واحدهای درمانی شامل بخشهای بستری، کلینیکی، خدمات ویژه، اتاق های عمل و … میشود. همچنین سایر قسمتهای بیمارستان که عمدتاً فعالیتهای غیردرمانی دارند، مانند امور مالی، انتظامات، بهداشت حرفهای، بهداشت محیط و … در این بخش معرفی میشوند.
در این قسمت، لیست پزشکانی که در بیمارستان و درمانگاه مشغول فعالیت هستند، به صورت طبقهبندیشده و بر اساس تخصص آنها قرار داده میشود. در این صورت اگر برای مثال، شما به دنبال متخصص ارتوپدی هستید، میتوانید با مراجعه به این قسمت، لیست تمامی پزشکان ارتوپدی بیمارستان را به صورت کامل داشته باشید و اطلاعات کلی، از جمله سوابق کاری، سوابق تحصیلی، تخصص و سایر اطلاعات مربوط به آنها را بررسی کنید.
در این بخش از طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی، اطلاعات فراوانی در رابطه با خدمات درمانی، بیمه های طرف قرارداد، راه های پذیرش بیمار، تعرفه های خدمات تشخیصی درمانی و به طور کلی، اطلاعات مورد نیاز بیماران برای دسترسی به خدمات بیمارستان و درمانگاه ارائه میشود. یکی از مواردی که در این قسمت میتواند قرار بگیرد، پذیرش بیمار به صورت اینترنتی است که در این صورت بیماران میتوانند با ارسال مشخصات و اطلاع از ساعات کاری پزشک مورد نظر، پذیرش خود را در روز و ساعت معین قطعی کنند.
در این قسمت، بیماران می توانند جواب آزمایش، سونوگرافی، تصویربرداری و … را به صورت اینترنتی و بدون صرف وقت و هزینه دریافت کنند؛ در واقع، این قابلیت تأثیر بسیاری در کاهش مراجعات بیماران به مراکز درمانی دارد و همچنین منجر به کاهش تحمیل هزینههای بیشتر برای بیماران و بیمارستان میشود.
در این بخش، مقالات برخی پزشکان و همچنین مقالاتی که میتوانند برای پیشگیری و مراقبتهای لازم از بیماران، موثر واقع شوند، قرار میگیرد. همچنین مطالب آموزشی جهت انجام خدمات تشخیصی درمانی، در این قسمت به بیماران ارائه میشود؛ برای مثال، توصیههای لازم قبل از سونوگرافی و نمونهبرداری در این قسمت برای بیماران قابل دسترسی است.
در این قسمت، راه های ارتباطی بیماران با بیمارستان و درمانگاه معرفی میشود. شماره تلفن های بیمارستان، آدرس و کروکی، پست الکترونیک و ساعات کار بخشهای مختلف بیمارستان، از جمله مواردی است که در این بخش قرار دارد؛ همچنین نظرات، انتقادات و پیشنهادات مراجعین در این بخش ثبت میشود.
علاوه بر قسمتهای مختلفی که نام برده شد، بخش های دیگری مانند گالری تصاویر، اخبار و اطلاعیه ها و لینک های مفید در این نوع سایت ها قرار دارند. همچنین، یکی از قابلیتهایی که لازم است در سایت طراحی شود، قابلیت جستجو است که تقریباً در تمام سایتها وجود دارد. در نتیجه، به کمک این گزینه، بیماران میتوانند پزشک مورد نظر و خدمات تشخیصی / درمانی مد نظر خود را پیدا کنند. قابلیت دیگری که در سایتهای بیمارستانی و درمانگاهی میتواند طراحی شود، تعریف پنل کاربری متفاوت برای مدیران، کارکنان بیمارستان، پزشکان، بیماران، مشاورین و … است. در این صورت، اطلاعات موجود در سایت به صورت تفکیک شده و مطابق نیاز مخاطب برای هر گروه قابل دسترسی است. در نتیجه برای مثال، بیماران فقط اطلاعات مورد نیاز خود را در سایت مشاهده میکنند و اطلاعات غیرضروری در صفحه مربوط به آنها نمایش داده نمیشود.
۱- همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم، یکی از دلایلی که مدیران مراکز درمانی و بهداشتی را ملزم به طراحی سایت میکند، گستردگی خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش نیاز مردم به اینگونه خدمات است. از طرفی به علت تمایل مردم به فضاهای مجازی و اینترنتی شدن اکثر فعالیتهای روزانه، طراحی سایت بیمارستانی و درمانگاهی برای ارتباط بهتر مردم با اینگونه مراکز می تواند موثر واقع شود.
۲- همانطور که میدانید، بیمارستانها و مراکز درمانی، مکانی برای درمان و پیشگیری از بیماریهای مختلف محسوب میشود، اما به طور عمده بیشتر مراجعهکنندگان افرادی هستند که به منظور دریافت خدمات درمانی مراجعه کردهاند و درنتیجه میتوان گفت، این مکانها به نوعی فضایی برای انتقال بعضی بیماریها محسوب میشوند. پس مسئلهای که حائز اهمیت میباشد، این است که تا جای ممکن، مراجعات غیرضروری به بیمارستانها و درمانگاهها را به حداقل رساند تا از انتقال بیماریها و عفونتهای احتمالی جلوگیری شود؛ در نتیجه، یکی از راههای جایگزین برای اینگونه مراجعات دریافت بعضی خدمات، از طریق سایتهای مرتبط میباشد.
۳- کارکنان بخش های مختلف بیمارستان، علاوه بر وظایف روزانه خود با افراد زیادی سروکار دارند که این تعاملات بخش از زمان آنها را صرف فعالیتهایی مانند تعیین وقت تلفنی، دادن اطلاعات پزشکان به بیماران، ارائه روزهای فعالیت پزشکان و … میکنند. در صورت داشتن سایتهای بیمارستانی، کارکنان اینگونه مراکز میتوانند، زمان و انرژی خود را صرف فعالیتهای مهمتر کرده و از اتلاف وقت و هزینه مراجعان و کارکنان جلوگیری کنند.
۴- اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که هنگام حضور در بیمارستان و مراکز درمانی ضربان قلبتان بالا میرود و حتی تحت تأثیر جو خاص بیمارستان، دچار استرس و تشویش میشوید، بد نیست که تا حد امکان، مراجعات کم اهمیتتر را که میشود به صورت اینترنتی انجام داد، به حداقل برسانید تا از بار منفی حاکم بر این مراجعات کاسته شود.
در نهایت، طراحی سایت های بیمارستانی و درمانگاهی به عنوان گامی رو به جلو، برای اصلاح تعاملات مردم و خدمات درمانی محسوب میشود که هدف آن، کاهش رفتوآمدهای بی مورد است. همچنین این فرصت را برای شما فراهم میآورد تا بتوانید در منزل، محل کار و یا هر جای دیگری، به راحتی قرارهای ملاقات با پزشکتان را تنظیم کنید.
شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک طراحی سایت شرکتی مراجعه کنید یا با شماره تلفن 02122115710 تماس حاصل فرمائید.